FALİYET ALANLARIMIZ
- Yabancıların Uluslararası Koruma Başvuruları
- Yabancıların Taşınmaz Ediniminde Danışmanlık
- Yabancılar Hukuku
- Yabancıların İkamet İzni Başvuruları
- Yabancıların Çalışma İzni Başvurular
- Arabuluculuk
- Tahkim
- Ticari İşletme ve Şirketler Hukuku
- Özel Sigorta Hukuku
- Gayrimenkul Hukuku
- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
- Fikri ve Sınai Haklar Hukuku
- Medeni Hukuku
- Ticaret Hukuku
- İcra - İflas Hukuku
- Ceza Hukuku
- Borçlar Hukuku
- Kamu İhale Hukuku
- Kooperatif Hukuku
Tahkim
Tahkim, taraflar arasında çıkan uyuşmazlıkların devletin resmi yargı organları yerine, kendileri tarafından belirlenen hakemlerce çözümlendiği bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Kimi görüşlere göre bir alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemi olan tahkim, kimilerine göre doğrudan yargısal bir faaliyettir.
Tarafların tahkime gitme iradesi, uyuşmazlık çıkmadan veya çıktıktan sonra aralarında yaptıkları tahkim anlaşmasına dayanır. Tahkim aslında bir özel hukuk kavramı olmasına rağmen 1999 yılında gerçekleşen Anayasa değişikliğiyle İdare Hukukunda da uygulanmaya başlanmıştır.
Türk hukukuna göre, uyuşmazlığın tahkim yoluyla çözülmesi için, uyuşmazlık konusunun tahkime elverişli olması gerekir. Tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edemeyecekleri konuda tahkime gidilemez. Örneğin, bir boşanma davası tahkim yoluyla çözülemez. Tahkim iç tahkim ve uluslararası tahkim olarak ikiye ayrılmaktadır. Eğer bir ilişkide hiçbir yabancı unsur yoksa böyle bir ilişkiden kaynaklanan uyuşmazlıklar için uluslararası tahkime gidilemez.
4686 sayılı Milletlerarası Tahkim Kanunu uyarınca sayısı tek olmak kaydıyla, taraflar tahkim yargılamasında hakem sayısını belirlemekte serbesttirler. Hakemlerin sayısı taraflarca kararlaştırılmamışsa üç hakem seçilir.